Julkonserter och lite till

För att uppmärksamma att 30 år passerat sedan en av världens absolut främsta sångare och scenpersonligheter – Freddie Mercury – gick bort har jag gjort en inspelning av ”Love of my life”, från Queens kanske mest spektakulära skiva ”A night at the opera” från 1975. Inspelningen släpps 17/11 och jag har lovat att donera, i svenska kronor, motsvarande det antal gånger som låten blir strömmad till välgörenhetsorganisationen The Mercury Phoenix Trust – en organisation som Queenmedlemmarna Brian May och Roger Taylor startade tillsammans med bandets manager Jim Beach året efter Mercurys bortgång. Läs mer om The Mercury Phoenix Trust här.

En annan kul grej som redan hänt är den reklamfilmsinspelning som jag gjorde tillsammans med fem medlemmar ur Jannes Kör för en kampanj som SL & MTR står bakom. Vi stod vid en pendeltågsstation och underhöll förmiddagsresenärerna med körsång och jinglar med improviserad text – helt beroende på vem det var som passerade. Kampanjen används under november på Facebook och Instagram.

Och ”swish!” sade det, och så var hösten nästan förbi. Eller så känns det i alla fall även om det fortfarande finns ganska mycket kvar att göra. Tillsammans med Jan Johansen och Tesa Kolstadt ska jag göra fyra stycken (till) julkonserter i olika kyrkor i landet. Det blir en liten turné där vi passerar Enköping, Nora, Oviken och Falun. Vi hade en mysig premiär på julturnén på Ekhamns Gård utanför Knivsta.

Jannes Kör har förstås julkonserter också – Jan Johansen, jag och kören besöker Mariefred 28/11 och Salem 12/12. Det blir som vanligt ett antal härliga, glada, mysiga och stämningsfulla julklassiker – plus förstås ett antal låtar jag själv komponerat. Sedan ska jag också medverka i Kungsträdgården 11/12 då Stjärnjul gör en (med sina egna mått) något nedskalad återkomst på scen igen. Rönninge Show Chorus och The Entertainmen sjunger tillsammans med gästartisterna Svante Drake och Jan Åström.

Jag passade också på att förtjäna och erhålla min lärarlegitimation under hösten, efter att på halvtid ha läst in mina saknade två terminer från tiden på KMH (jag vet – det var under det förra millenniet!) under de gångna två åren.