Höstlov …

… är det för vissa. Själv gläds jag åt dagens release av Frozen Rains nya album ”One mile from Heartsville”. Mitt alter ego Sad Jack ska snart släppa en sexspårs-EP och till den har jag skrivit två stråkarr som jag nyligen fick hjälp av den eminente Conny Lindgren att spela in. Det kommer att bli fantastiskt! Jag har också hållit på med att uppdatera musikkatalogen åt trubaduren och underhållaren Leo Beck, som jag jobbat med många gånger till och från under åren. Med Jan Johansen och Kören blir det konsert i Hallunda Folkets Hus 7/12 och sedan har enbart jag och Kören ytterligare en konsert i Salem 10/12. Se körens hemsida för mer information.

”One of these mornings” är mitt eget bidrag till Frozen Rains album. Ett spår jag skrev som ett exempel på just denna typ av AOR, album-oriented rock och som sedan passade som handen i handsken när Frozen Rain tog kontakt med mig. Min gode vän Daniel Trobell spelar trummor på spåret och Frozen Rain-musikerna står för leadgitarr och syntsolo på just detta spår, i övrigt har jag spelat, producerat och mixat låten själv.

Albumet ”One mile from Heartsville” är packat med välproducerad AOR – snygga melodier, feta synthar, mäktig ljudbild och ylande gitarrer. Precis som det ska vara alltså – in och njut!